Susret s najtrofejnijom hrvatskom plivačicom Sanjom Jovanović

Učenici petih i šestih razreda OŠ Ivana Zajca koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje prisustvovali su zanimljivom susretu s velikom hrvatskom plivačicom Sanjom Jovanović.

Sanja Jovanović ispričala je učenicima najzanimljivije crtice iz života profesionalne sportašice te kako je od malene djevojčice iz dubrovačkog bazena došla do titula svjetske i  europske prvakinje. Učenike je oduševio podatak kako njezin svjetski rekord iz 2009. godine još nitko nije oborio. Pričala je s učenicima o svom životu u školi,u bazenu,o trudu i disciplini te odricanjima kako bi se postigli vrhunski rezultati. Zanimala su ih velika natjecanja pa smo čuli kako je biti dio reprezentacije na Olimpijskim igrama, svjetskim prvenstvima i Mediteranskim igrama. Gospođa Sanja, danas sportska direktorica Plivačkog kluba Primorje CO, preporučila im je bavljenje sportom jer osim što razvijaju i jačaju svoje tijelo i duh sazrijevaju u samostalnu i odgovornu osobu.

U priručniku  Učenik građanin je  lekcija Jedemo zdravo, živimo zdravo koja posebno potiče učenike na konzumaciju zdrave, kuhane i kvalitetne hrane. Gošća je prenijela učenicima svoja iskustva jer se kao sportašica morala zdravo hraniti i taj način prehrane provodi i danas. Iako bi se ponekad zaželjela slatkog, svaka nezdrava namirnica koju bi unijela u organizam ostavila je posljedice na njezino tijelo i trening. Preporučila je učenicima manje slatkog i manje pekarskih  proizvoda te da svoje dnevne obroke baziraju na ribi, mesu, voću i povrću, tj. na kuhanim obrocima koje im kod kuće kuhaju roditelji.

Druženje je proteklo u neformalnoj i prijateljskoj atmosferi, a učenici su bili jako znatiželjni i postavljali  puno pitanja. Zahvalili su se Sanji Jovanović što je našla vremena za razgovor s njima i poželjeli joj još puno uspjeha u životu i radu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)