Međunarodni dan mira i globalna akcija “Plant a tree for peace”

Međunarodni dan mira obilježava se u cijelom svijetu 21. rujna s ciljem promicanja nenasilja i tolerancije te jačanja mira među svim ljudima i državama.

Svaki pojedinac ili skupina mogu se uključiti u obilježavanje ovoga dana svojim „malim“ djelima i akcijama te širenjem poruka mira u kojima će podsjetiti kako je mir najveće dobro za čovjeka, cijelu zajednicu i planetu.

Učenici šestih i sedmih razreda OŠ Ivana Zajca koji pohađaju Građanski odgoj i obrazovanje uključili su se u globalni projekt Plant a tree for peacePosadi drvo za mir te obilježili  Dan mira sadnjom drva masline u školskom vrtu. Maslina je simbol mira i nenasilja. Učenici su maslinu ukrasili porukama mira i ljubavi, bijelim golubicama te ispisali mir na svjetskim jezicima.

Prije sadnje masline učenici su u školskom hodniku čitali prigodan tekst o miru, poštivanju i toleranciji te razgovarali o nenasilju. Napisali su svoje poruke i dobre želje koje su pričvrstili na vrpcu i izradili listove dobrih želja. U pisanje dobrih želja uključili su se i drugi učenici škole.

Na kraju radnog dana, cijeli školski hodnik bio je pun poruka u bojama s dobrim željama, a maslina će, nadamo se, u školskom vrtu rasti niz godina.

Učenici i nastavnice se zahvaljuju prof. Slavici Sučić što je donirala sadnicu masline.

Provoditeljice izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje po modelu Grada Rijeke su Koraljka Mahulja-Pejčić, školska knjižničarka i Barbara Skočilić, pedagoginja

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)