Učenici Osnovne škole Zamet posjetili Mjesni odbor Zamet

OŠ Zamet u posjetu Mjesnom odboru Zamet

U posjetu su Mjesnom odboru Zamet, u pratnji nastavnica i ravnateljice, bili su učenici od 5. do 8. razreda Osnovne škole Zamet. Posjeta je dio nastave iz izbornog predmeta Građanski odgoj koju OŠ Zamet provodi u suradnji s Gradom Rijekom.

Predsjednik MO Zamet Ivica Prtenjača, pozdravio je drage goste te je nakon upoznavanja održao prezentaciju o Mjesnom odboru Zamet i mjesnoj samoupravi u Gradu Rijeci. Učenici su informirani o području mjesnog odbora, Vijeću MO, godišnjim programima, komunalnim prioritetima te o načinu kako građani mogu sudjelovati i utjecati na rješavanje svakodnevnih problema u svom Mjesnom odboru te o drugim zanimljivostima iz prošlosti i sadašnjosti našeg Zameta.

Također im je predstavljena i web stranica Grada Rijeke, te pojašnjeno kako mogu doći do informacija o pojedinom mjesnom odboru.

Učenici su pažljivo slušali prezentaciju te su i aktivno sudjelovali u razgovoru uočivši probleme nepropisnih parkiranja, nestanak prometnih stupića, dotrajalu ogradu, prebrzu vožnju te predložili nove parkirne prostore, uređenje parkova fitnes spravama, uređenje dječjih igrališta novim spravama, punionicu za električna vozila, uređenje manjih cestica i puteva i slično.

Ugodno druženje okončano je obostranim zadovoljstvom u ugodno provedenom druženju uz obećanje ponovnih susreta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)