Učenici OŠ-SE Dolac razgovorali s gradonačelnikom Rijeke u sklopu nastave Građanskog odgoja i obrazovanja

Učenici OŠ-SE Dolac održali online nastavni sat s gradonačelnikom kao gostom

Učenici 5. razreda OŠ–SE Dolac koji pohađaju predmet Građanski odgoj i obrazovanje danas su u sklopu nastave održali online-nastavni sat na kojem je gostovao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Učenici su u razgovoru s gradonačelnikom postavljali niz pitanja i iz prve ruke doznali koje su dužnosti gradonačelnika i čime se on sve bavi u svojem radnom danu.
Zanimalo ih je i zašto se kandidirao za gradonačelnika, te koliko je posao gradonačelnika zanimljiv, koliko je zahtjevan. A pitali su ga i što očekuje od svog nasljednika.

“Od budućeg gradonačelnika prvenstveno očekujem da radi za dobro Riječana i Rijeke, a vama želim da budete uspješni u školi i u životu te da uvijek vodite računa o tome da ste Riječani i da volite Rijeku”, rekao je gradonačelnik Obersnel.

Grad Rijeka je prvi grad u Hrvatskoj koji je u svoje osnovne škole uveo Građanski odgoj i obrazovanje kao nastavni predmet, točnije izvannastavnu aktivnost.
Rijeka je to učinila kako bi promicala nenasilje, toleranciju i solidarnost te kod učenika razvijala ljudske vrijednosti koje se temelje na prihvaćanju i uključivanju različitosti te poštovanju ljudskih prava ali i na razumijevanju života u građanskom društvu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)