Učenici OŠ Ivana Zajca sadili stabla u sklopu kampanje “Zasadi stablo, ne budi panj!”

OŠ Ivana Zajca Rijeka

Učenici šestih razreda,uključeni u izvananstavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje i školska knjižničarka, uključili su se u 3. nacionalnu kampanju sadnje stabala u Hrvatskoj “Zasadi stablo, ne budi panj!” Sadnja se ove godine provodi u mjesecu studenom, a mi smo naša stabla zasadili 23.11.2021.

Kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Udruge “Zasadi stablo, ne budi panj!” koja organizira kolektivne kampanje sadnje stabala na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Cilj kampanje je podizanje ekološke svijesti i odgovornosti te ublažavanje klimatskih promjena.

Kontakt osoba  udruge Andreja Zuzić, regionalna voditeljica za zapadnu Hrvatsku-koordinatorica za Primorsko-goransku županiju, osigurala je sadnice za našu školu koje smo preuzeli u reciklažnom dvorištu KD”Čistoća. Dobili smo sadnice jabuke,trešnje i šljive.

“Zasadi stablo, ne budi panj!”

“Zasadi stablo, ne budi panj!”

Rupe za sadnju stabala iskopao je domar škole koji nam je pomogao u radovima u vrtu i sadnji. Voćke smo posadili u školskom vrtu te se nadamo da će rasti,cvjetati i davati mirisne i sočne plodove. Istovremeno,dok su jedni sadili drugi su “ukrašavali” naš školski vrt, grmove  i stabla šarenim porukama i citatima o prirodi, šumi i ekologiji.

S veseljem smo se uključili u ovu akciju kao i mnoge škole diljem države. Nadamo se i vjerujemo kako smo dio slagalice škola koje brinu o okolišu te će ove generacije učenika znati cijeniti prirodu i odgovorno se ponašati prema njoj.

“Sve knjige sam zatvorio, a samo jedna će ostati svim očima otvorena za svagda,knjiga prirode.”

J.J. Rousseau

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)