Učenici OŠ Ivana Zajca organizirali akciju za napuštene životinje

Tijekom proteklih mjeseci učenici Osnovne škole Ivana Zajca u sklopu izvannastavne aktivnosti Građanski odgoj i obrazovanje, pod vodstvom profesorica Barbare Skočilić i Koraljke Mahulja-Pejčić, osmislili su i proveli akciju naziva Učeničko srce za šapice.

Učenici su se u sklopu Građanskog odgoja i obrazovanja upoznali s temom kućnih ljubimaca, obvezama i odgovornostima njihovih vlasnika, ali i tužnom činjenicom da neki ljudi, nažalost, nisu odgovorni vlasnici te da ne brinu o svojim ljubimcima na primjeren način, a neki ih čak napuštaju ili zlostavljaju.

Iskazujući veliki interes za temu, učenici su u goste pozvali članicu Društva za zaštitu životinja Rijeka koja im je predstavila rad azila za pse, opisala kako psi u azilu provode svoje vrijeme te prikazala važnost volonterki i volontera koji im u azilu nesebično pružaju ljubav kako bi im svaki dan bio što ugodniji. Tijekom susreta učenici su zaključili kako svaka životinja ima pravo na primjerenu brigu i ljubav. Učenici su imali puno pitanja te su, potaknuti pričama iz azila, odlučili pokrenuti vlastitu humanitarnu akciju naziva Učeničko srce za šapice. Pozvali su sve učenike, učitelje i roditelje da im se pridruže i pomognu u prikupljanju hrane, deka i posuda za hranu za azil.

Akcija Učeničko srce

Akcija Učeničko srce za šapice uspješno je završila 18. prosinca 2019. godine

Akcija Učeničko srce za šapice uspješno je završila 18. prosinca 2019. godine – prikupljeno je puno hrane, deka, igračaka i posuda za hranu koje su donirali azilu za pse Društva za zaštitu životinja Rijeka. Osim navedenog, prikupljena su i novčana sredstva namijenjena za veterinarske usluge. Također, po završetku akcije, učenici su uputili zahvalu volonterkama i volonterima azila koji nesebično izdvajaju svoje slobodno vrijeme i životinjama pružaju ljubav i pažnju.

Učenici Građanskog odgoja i obrazovanja iz OŠ Ivana Zajca još su jednom pokazali veliko srce, postavši glasom napuštenih i zanemarenih životinja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)