Učenici Građanskog odgoja iz OŠ Pećine osvojili 3. mjesto na Digitalnom učeničkom inkubatoru

OŠ Pećine Digitalni inkubator

U konkurenciji od 3500 sudionika, učenici Građanskog odgoja i obrazovanja iz OŠ Pećine osvojili su 3. mjesto na Digitalnom učeničkom inkubatoru.

Digitalni učenički inkubator online je projekt Instituta za inovacije, Školske knjige te Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment. Projekt je pokrenut kako bi učenike osnovnih i srednjih škola potaknuo na kreativno promišljanje i angažirao ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata.

Učenici 6. razreda Osnovne škole Pećine uključeni u Građanski odgoj i obrazovanje pod vodstvom učiteljice Ksenije Sobotinčić Štropin sudjelovali su na Digitalnom učeničkom inkubatoru s projektom „Interaktivni memory“. Izradili su društvenu igru memory koja sadrži taktilne elemente kako bi djeca s oštećenjem vida mogla sudjelovati u igri. Uz društvenu igru učenici su snimili i autorsku radio dramu te pjesmu na predlošku priče Maca Papučarica, spisateljice Ele Peroci. Djeca s oštećenjem vida interaktivno se upoznaju s pričom, a pruža im se mogućnost zanimljive memory igre u kojoj dodirom spajaju lijevu i desnu papučicu, napravljenu od različitih recikliranih materijala.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)