Učenici Građanskog odgoja iz OŠ Ivana Zajca za djecu Ukrajine

Djeca OŠ Ivana Zajca za djecu Ukrajine

Učenici petih i sedmih razreda OŠ Ivana Zajca koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za pomoć djeci Ukrajine.

Učenici su, uz podršku provoditeljica Koraljke Mahulja-Pejčić i Barbare Skočilić,  organizirali i proveli humanitarnu akciju u razdoblju od 14. do 21. ožujka. Kao pripremu za taj tjedan učenici su izradili letke, promovirali akciju u svim razrednim odjelima, senzibilizirali učenike, roditelje i susjede te su svakodnevno obilazili učionice i prikupljali donacije.

Učenici su prikupili značajnu količinu potrepština poput medicinske opreme, energentskih pločica i napitaka, konzervirane i nekvarljive hrane te higijenskih potrepština.

Prikupljen je pun kombi proizvoda, od kojih je dio doniran objektu u kojem je smješteno nekoliko obitelji s djecom iz Ukrajine, a ostatak je, uz pomoć Gimnastičkog kluba Vita, krenuo izravno za Ukrajinu. Akcija učenika u potpunosti je uspjela i tim malim činom dobrote učenici su još jednom pokazali svoje veliko srce.

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)