Akcija

Poštovani mladi građanine,

približio si se samom završetku ove cjeline. Vjerujemo da si stekao neka nova znanja, kao i građanske vrijednosti. Imao si prigodu biti aktivan i upoznati se detaljnije s mjestom u kojem živiš. Možda si naišao i na poneku nerazumljivu informaciju. No ne brini. Ovo je tvoja prilika da pokažeš ostalima što si naučio i koju im poruku želiš prenijeti.

Nakon sudjelovanja u brojnim aktivnostima iz kojih si mogao puno naučiti, slijedi sudjelovanje u aktivnosti koju ćeš ti, u suradnji s učiteljem i kolegama iz razreda, osmisliti. Demokratskim načinom odaberite zajedničku temu i… AKCIJA!

Pokaži svojoj školi, obitelji i prijateljima što si naučio iz prethodnih lekcija i po čemu su one za tebe bile važne. Istakni svoje mišljenje. Izreci važnu poruku! Sudjeluj u kreiranju Festivala demokracije!

 

Podijeli

Aktivnosti

U nastavku se nalaze tri glavne aktivnosti u kojima možeš sudjelovati.

  1. ŠALJEM PORUKU – Napiši svoju osobnu poruku koju želiš odaslati prijateljima, učenicima, roditeljima. Poruka treba sadržavati dvije do tri rečenice o građanskoj vrijednosti koju si stekao tijekom ove izvannastavne aktivnosti. To može biti neka važna misao, tvoj dojam ili osjećaj.
  2. LANSIRANJE PORUKA – Razgovaraj s učenicima u svom razredu. Razmislite zajedno kako poslati poruke koje ste napisali da se čuju šire. To možete postići snimanjem kratkog videa koji će biti ispunjen tvojim porukama i porukama svih učenika i prikazivati se tijekom Dana škole ili možete osmisliti igrokaz kojim ćete predstaviti najvažnije vrijednosti koje ste stekli tijekom ove izvannastavne aktivnosti. Možete odabrati projekt koji smatrate važnim i zajedno ga realizirati.
  3. VREMENSKA KAPSULA – Napiši osobnu poruku samome sebi. Poruči sebi nešto što će ti biti drago pročitati za nekoliko godina. Važno je da tvoja osobna poruka sadrži važnost ovih prethodnih lekcija te da istakne zašto su lekcije bile važne u tvom životu. Poruku spremi u vremensku kapsulu, priloži u svoju mapu i otvori ju za nekoliko godina, što će ti pružiti priliku da se osvrneš iza sebe.

Vezane vijesti